Yurtdışı Marka Sorgulama
Yurtdışı marka sorgulama işlemleri sınırlı bir alan için yapılmaktadır. Yurtdışı marka tescili yapılacak ülkeler nezdinde araştırma ve incelenmesi zaman ve maliyet gerektirmektedir.
Her ülkenin kendisine ait mevzuatlara göre inceleme ve değerlendirme yaptığından, aynı marka için bir ülke ayırt edici niteliklerde olduğu kabul edilirken bir başka ülke aynı ibareleri ayırt edici bulmayacağı gibi, önceden tescilli markalarla olan benzerlik değerlendirmesi de farklılıklar göstermektedir.
Yurtdışı marka araştırma ve başvuru için iletişim formu kullanabilir, Düzce Patent veya iştiraki olduğumuz Etkin Patent iletişim adreslerinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
ULUSLARARASI YURTDIŞI MARKA PATENT SORGULAMA| DÜZCE PATENT
Aşağıdaki Ülkelerin Patent Ofislerini ziyaret ederek online Yurtdışı Marka Araştırma yapabilirsiniz.
Ancak uluslararası marka başvuru öncesi yapılacak araştırma ve incelemelerinin, ilgili ülke mevzuatlarına hakim deneyimli Marka Ve Patent vekillerince yapılmasını mutlaka öneriyoruz.
Rusya Patent Marka Ofisi|firmaları ,Büroları
İsveç Patent Marka Patent Ofisi
Fransa Patent Marka Patent Ofisi
İtalya Patent Marka Patent Ofisi
Avusturya Patent Marka Patent Ofisi
Belçika Patent Marka Patent Ofisi
Danimarka Patent Marka Patent Ofisi
Almanya Patent Marka Patent Ofisi
İspanya Patent Marka Patent Ofisi
Portekiz Patent Marka Patent Ofisi
İngiltere Patent Marka Patent Ofisi
Romanya Patent Marka Patent Ofisi
Moldova Patent Marka Patent Ofisi
Slovenya Patent Marka Patent Ofisi
Macaristan Patent Marka Patent Ofisi
Japonya Patent Marka Patent Ofisi
Kore Patent Marka Patent Ofisi
Malezya Patent Marka Patent Ofisi
Singapur Patent Marka Patent Ofisi
Kanada Patent Marka Patent Ofisi
Brazilya Patent Marka Patent Ofisi
Avustralya Patent Marka Patent Ofisi
Yeni Zellanda Patent Marka Patent Ofisi
Kanada Patentleri Marka Patent Ofisi
YURTİÇİ MARKA SORGULAMA| DÜZCE PATENT
Aşağıdaki linklerden önceden Türk Patent’ e kayıtlı tescilli markalar ve yeni başvuru yapılan markaların kayıtlı olduğu veritabanı üzerinde marka sorgulama ve marka araştırma işlemleri yapabilirsiniz.
Konu Başlıkları | Linkler |
---|---|
Marka Sorgulama | TIKLAYINIZ |
Patent Sorgulama | TIKLAYINIZ |
Tasarım Tescil Sorgulama | TIKLAYINIZ |
Marka Tescil Araştırma | TIKLAYINIZ |
Yurtdışı Patent Sorgulama | TIKLAYINIZ |
Yukarıdaki linklerden, en azından ön inceleme için TÜRKPATENT’ nezdinde tescillli markalar arasında araştırma ve inceleme yapabilirsiniz. Ancak marka sorgulama ve inceleme işlemlerinin uzmanlık gerektirdiğini, karşılaştırmaların mevzuat ve Yargıtay içtihatları gözetilerek yapılması gerektiğinden konusunda uzman ve deneyimli Düzce Patent marka vekil ve danışmanlarından yardım ve destek almanızı öneriyoruz.
Patent sorgulama ve araştırma için Patent Sorgulama başlıklı yazımızı ve buluşların tescil ve başvurusu için Patent Başvurusu Nasıl Yapılır başlıklı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.
Başvuru öncesi öngörülmeyen risklerin sonrada yaratacağı telafisi güç maddi ve manevi zararlardan korunmak için nihai marka incelemelerinin konusunda bilgili ve deneyimli uzmanlarca yapılması, olası risklerin başvuru öncesi yasal şartlara uygun şekilde bertaraf edebilecek çözümlerin geliştirilmesi gerekir.
MARKA TESCİL SORGULAMA KRİTERLERİ| DÜZCE PATENT
Düzce Patent, marka tescil başvuru öncesi hem yasal şartlara uygun marka tescil sorgulama kriterleri hem markalaşmaya kriterlerini gözeterek araştırma, inceleme, yenilikçi çözümler, görüş ve öneriler sunmaktadır. Temel kriterler şunlardır;
1- Düzce Patent, Marka tescili düşünülen marka isminin kullanılacak ürün ve hizmetler için uygun bir isim olup olmadığını neden ve sonuçlarıyla birlikte raporlamaktadır.
2- Düzce Patent, Seçilen marka isminin farklı dillerde de olsa markanın itibarını zedeleyecek argo niteliğinde anlamlarının olup olmadığını da araştırmaktadır.
Öncelikle Düzce Patent marka danışmanlarınca ayrıntılı incelenen marka tescil kriterlerini, resen RET ve/veya itiraz üzerine RET gerekçelerini marka tescil başlıklı yazımızdan ve marka araştırma yaparken dikkat edilecek önemli hususları ise marka tescil sorgulama nedir ve nasıl yapılmalıdır başlıklı yazılarımızı incelemenizi öneriyoruz.
3- Düzce Patent, tescili düşünülen markada kullanılan logo ve ibarelerin kullanım şekilleri nedeniyle hem markalaşmada hem de tescil sürecinde önceden tescilli marka sahiplerince yapılacak itirazlarda RET riskinin olup olmadığını ve çözümleri de sunmaktadır.
4- Düzce Patent, Tercih edilen marka isminin asli ve esaslı unsurunun ne olduğu, asli marka unsuruna ilave edilen eklerin gerek markalaşmada gerekse de tescil süreci ve sonrasında herhangi bir risk oluşturup oluşturmadığını da raporlamaktadır.
5- Düzce Patent, Marka sorgulama yapılacak marka ismi ve logonun önceden başkaları adına başvuru ve tescilli markalarla aynı ve/veya benzer olup olmadığını karşılaştırma yaparak roporlamaktadır.
6- Düzce Patent, Tescili istenen marka isimlerin farklı anlamlarda olsa önceden tescilli ve başvuru yapılmış markalarla fonetik bir benzerliğin olup olmadığını da araştırmaktadır.
7- Düzce Patent, Marka sorgulama yapılacak marka isminin önceden tescilli markalarla benzer olmasa bile iltibas riskinin olup olmadığı, önceki tescilli markalarla çağrıştırma tehlikesinin olup olmadığı,
8- Düzce Patent, marka sorgulama istenen marka isminin başkaları adına önceden herhangi bir tescil olmasa dahi, tescilsiz ancak marka niteliğinde kullanılması nedeniyle öncelikli marka hakkına dayanak yapılarak hem markalar bülten yayınına hem de sonradan olası hükümsüzlük davalarına konu olup olmayacağı ve böyle bir durumda risklerin ne olduğu ve ne yapılması gerektiği hususunda ayrıntılı inceleme ve değerlendirme yapmaktadır.
9- Düzce Patent, Marka sorgulama istenen marka ismine uygun alan adlarının (domain sorgulama) olup olmadığını da araştırmaktadır.
10- Düzce Patent, marka sorgulama istenen marka isminin aynı ve/veya benzerinin olması halinde hem markalaşmaya uygun hem de tescil kriterlerine uygun olacak şekilde yeniden revize etmektedir.
11- Düzce Patent olarak yapılan tüm araştırma ve inceleme sonucunda olası tüm riskleri bertaraf edecek hukuki altyapının hazırlanması, gerek tescil sürecinde gerekse tescil sonrası markasal kullanımlar dahil markanın yol haritası hazırlanarak hukuki mütalaa niteliğinde başvuru sahibine yazılı rapor sunulmakta ve müvekkilin yazılı onayı alındıktan sonra da marka tescil başvurusu yapılmaktadır.